Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen a jó babzsák

Milyen a jó babzsák

Azt hogy miért is jó a babzsákfotel, már sokan tapasztalatból tudjuk, de hogy milyen a jó babzsák, abban megoszlanak a vélemények.

Nem is szeretnénk ebben igazságot tenni, csak egy rövidke összefoglalót készíteni a babzsák fajtákról. 

 

A babzsáknak több fajtája van. Most végig vesszük ezeket, persze a teljesség igénye nélkül:

 1. Babzsák fotelek, amik abszolút ideálisak ülőmunkához, de Tv nézéshez, vagy Gamer játékokhoz is.  Ezek a fotelek kialakításukat tekintve lehetnek Csepp alakú babzsákok, amiket mi is gyártunk, illetve lehetnek kagyló alakú babzsákfotelek is, amik elsősorban ülőbútorként funkcionálnak... Mindkét fotelnél méretben is nagy a szórás, gyerek, tini vagy közepes méret, illetve a felnőtt méret a jellemző, bár gyártónkként ez eltér...Tapasztalatból mondom,hogy méret tekintetében a minél nagyobb annál jobb elv érvényesül.  Jó választás könyvtárakba és kollégiumokba is, főleg ha azok erős, strapabíró anyagból készülnek!

   

 2. Babzsák párnák vagy padló babzsákok, ezek azok a bútorok, amiket az idősebb korosztálynak nem ajánlanék, mert nehezebb a felállás belőlük, de nyilván Puding próbája az evés.... smiley Vannak sima párna alakú babzsákpárnák, ezeket lehet elfektetve, vagy élére állítva használni. Általában az elfektetett pozícióban a párnán szuperül lehet feküdni, aludni. Illetve vannak a hajó vagy ún. piramis alakú padló babzsákok, amik szuperek olvasáshoz, lazuláshoz, pihenéshez, vagy csak tv nézéshez. A kisebb gyerekek is imádják,- főleg ha izgő-mozgó gyerekről van szó,- hiszen éppen az alacsony ülésmagassága miatt könnyen ki-be mászkálnak benne, illetve ugrándoznak bele.

   

 3. Padló párnák, puffok amik kifejezetten kis  helyigényűek. Formájukat tekintve általában kör alakúak, de manapság már a kocka, vagy téglalap alakú padlópárnák sem ritkák. (Bár a téglalap alakú padlópárnákat leginkább a kis kedvenceknek készítik.) Sőt a jóga párnák is ebbe a csoportba tartoznak..... A puffok a padlópárnák azon változata, amik magassága nagyobb, mint a párna átmérője. Ez a bútor ideális olyan helyeken, ahol kicsi a hely, de időnként többen összejönnek és nincs mód székek, fotelek elhelyezésére. Így jól jöhet pár egymásra halmozott padlópárna kicsi garzonokban, vagy teázókban, kávézókban is.

   

 4. Kültéri babzsákok.... Hát ez az a kategória, ahol tényleg az anyag számít... A kültéri babzsákok nagy előnye, hogy kint is és bent is használhatóak, általában a huzat egy gyors áttörléssel takarítható, de van olyan babzsi is aminek a külső huzatát levéve azt mosógépbe is dobhatjuk. Vannak merevebb un. Cordura (tudjátok, ez a hátizsákok anyaga is) anyagokból készült fotelek, párnák, ezeknél  a legtöbb esetben nincs belső huzat csak a külső, amiben a töltet van- személy szerint pont a merevsége miatt nem szeretem, hiszen pont a lényeg veszik el... hogy a babzsák szépen körülölelje testünket és a legkényelmesebb érzést nyújtsák-. Valamint vannak a puhább vízlepergető anyagok, amik általában mosógépben is moshatóak. Fontos, hogy a legtöbb kültéri babzsák nem vízálló, csak vízlepergető, így egy nagyobb eső után azokat a napon jól ki kell szárítani, mert különben bepenészedhetnek.... Fontos kérdés még az UV állóság is, hiszen ezek a babzsákok nem vagy csak kis mértékben UV álló anyagból készülnek, így mindenképpen érdemes fedett részen tartani azokat, ha éppen nincsenek használatban. 

  Egy biztos! Mindenkinek más-más forma jön be. 

  enlightenedA legfontosabb azonban, hogy a babzsák töltet, avagy polisztirol gyöngy a lehető legjobb minőségű legyen és akkor nem lesz gond.   enlightened

Tartalomhoz tartozó címkék: Babzsák

Keresés