Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2022-es trend a modern vintage

Babzsák City
2022-es trend a modern vintage

Nem csak a női felsőruházatban, hanem a lakberendezésben is időről-időre előtérbe kerülnek a virágos kiegészítők, idén sincs ez másként.  

Bár a tavasz magával hozza az illatozó virágokon keresztül a vidámságot, és romantikus hangulatot, azért érdemes néhány kiegészítővel a lakásban is megerősíteni ezt az életérzést.

Elsősorban a kisebb, tavaszias hangulatot árasztó virágos anyagok jellemzik majd a 2022-es év egészét.

Ugyanakkor meghatározóak maradnak a Vintage stílus elemei is, bár a minták nagysága itt is a maximum tenyérnyi méretűvirágok felé terelődnek.

Az alapszínek a bordó, a piros, a rózsaszín és a mályva, amelyeket a tompább, kevésbé harsány apró zöld levelek még inkább kiemelnek.

A méteráruk alapszíne leginkább a pasztelles menta, világoskék és a már-már fehéres ekrü színvilág, amin jól mutatnak a sötétebb virágok is.

Amire érdemes figyelni, hogy ne ész nélkül halmozzuk a mintákat egymásra. Tudjátok, a kevesebb néha több… Sőt ha nem akarunk kifejezetten nőies hangulatot sugározni a lakásunkkal, akkor tényleg csak 1-2 párna huzatát cseréjük le.

A modern lakásokban, ahol a fehér, vagy esetenként a szürke az alapszín érdemes a díszpárnák huzatait lecserélni. Amit javaslunk, hogy ne minden virágos legyen, hanem legyen néhány mályva, vagy pasztell rózsaszín is a párnák között. Ezek átmenetet képeznek, és kiemelik a virágos huzatokat, párnákat és nem keltenek „ez már nekem sok” érzést!

A romantika örök divat a lakástextilekben, csak a mérték változik.

Ha magával ragad a vintage hangulat, akkor a fehér bútorokat nagyon jól ki lehet emelni néhány menta alapszínű takaróval, párnával, terítővel, amiket szintén a kisebb virágmintákkal kombinálva az igazi friss, üde, tavaszias hangulatot teremthetjük meg.

Ha babzsákfotelt használtok a nappaliban, vagy a lányok szobájában, akkor érdemes a Vintage virág mintás babzsákokban is gondolkodnotok, néhány díszpárnával kiegészítve.

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy az összhang meglegyen, és 3 alapszínnél több ne domináljon, mert az már káosz hangulatot teremt.

Én szeretem a lakberendezésben használni a 80/20-as szabályt.

Mit is jelent ez? Ez azt jelenti, hogy az egyszínű bútorok és kiegészítők 80%-ban vannak jelen és csak a fennmaradó 20% legyen a mintás kiegészítő, pl. terítő, ülőpárna, díszpárna, padló párna vagy a babzsákfotel. A függönyöknél is megjelennek idén a virágmintás sötétítők, de azokat csak nagyobb légtérben érdemes használni, mert zsúfoltság érzetet teremthetnek és összenyomják a teret.

Ami a legfontosabb, ha nem jön be ez a stílus, akkor nem kell követni. A Te otthonodnak a saját egyéniségedet kell sugároznia.

Tartalomhoz tartozó címkék: Babzsák Díszpárna Trend