Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Díszpárnák hatalma

Babzsák City
A Díszpárnák hatalma

Azt tudjuk, hogy a díszpárnákból soha nem elég….

Legyen az nagy vagy kisebb méretű, mindig jól jönnek a kanapén fetrengve, egy filmet nézve azt szorongatva, vagy betegség idején, amikor csak heverészünk és a fejünk alá tesszük….

Alapvetően a díszpárnák a hangulatunkat tükrözik, így bártan játszhatunk a huzatokkal, a színekkel és a mintákkal. De választhatunk az évszakhoz illő párnákat, párna huzatokat is, hiszen ezzel is erősítjük a lelkünkben a folyamatos változást, megújulást, mindezt úgy, hogy csak egy pici változtatást viszünk a mindennapjainkba, a nappalinkba.

Tavasszal a vidám levél minták már-már klasszikusnak számítanak, hihetetlenül jól mutatnak a letisztult térben néhány zöld növénnyel kombinálva. Azt mondhatni szinte alapnak számítanak ezek a minták, amik a zöld színükkel a megújulást, a bizakodást erősítik bennünk.

De a visszatérő visszafogottabb, kifinomult stílusú vintage rózsákkal díszített kiegészítőket is becsempészhetjük akár a modern egyszínű szobákba is, hiszen a rózsaszínes-bordós árnyalatok mosolyt csalnak az arcunkra, és igazi tavasz hangulatot árasztanak, már-már érezve a rózsák illatát…. Az egyetlen, amire figyeljünk, hogy az enteriőr az eleganciát és ne a giccses megjelenést tükrözze, tehát itt a kevesebb néha több elvet kövessük. Elég 2-3 díszpárna, mellé egy csokor rózsa, vagy netán egy falikép, ami ezeket a színeket visszaadja…

Nyáron könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen a melegebb színek, a napsütés…mind, mind a vidámságot csempészik be a lakásba. Bátran válasszunk a teraszra is élénk színeket, de arra figyeljünk, hogy azért tükrözzék a személyiségünket. Nyugodtan válassz pipacs pirosat, ha szereted, ne érdekeljen, ha éppen a pink párnák a menők! Nyáron érdemes pár padlópárnát is beszerezni, ami szuper jól jön, ha néhány barát váratlanul átugrik egy-egy hosszú mély beszélgetésre. De ilyenkor van az éjszakai pizsi partik, és a kifulladásig tartó párna csaták időszaka is, így a nappaliban a párnákat nyugodtan halmozd fel, mindenki imádni fogja!

Ősszel sajnos visszatérünk a monoton munkába, iskolába, a hétköznapok szinte semmiben nem különböznek egymástól, de a természet a levelek színeivel még bearanyozza az egyre rövidülő nappalokat. Mindenki rohan, este holtfáradtan rogyunk le a babzsákunkba, hogy picit feltöltődjünk… A lakásban egy kis pihenés után energiával töltődünk fel, hogy a következő napot is átvészeljük valahogy….. A színek ebben is segítenek, visszaadják az illatozó sütőtök, a színes lehulló, sárguló levelek színével a reményt, a pozitív erőket. Ilyenkor már becsempészhetjük a kanapékra a sötétszürke árnyalatait, akár gesztenye leveles mintákkal kiegészítve is, ami eleganciát sugároz. Ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb néha több, nehogy a komor borongós hangulatot erősítsük.

Télen már sok időt töltünk a lakásban, a borongós ködös reggelek, a rövid nappalok már a hangulatunkat is borongóssá teszik, ilyenkor érdemes a karácsony színeivel ráhangolódnunk az ünnepekre. Az örök pirosról, a meleg bordóról ne feledkezzünk meg, bártan használjuk takarókon és párnákon egyaránt. Ha szeretjük a bohókás hangulatot akár 1-1 manóval díszített tárgyat is becsempészhetünk akár a bejárati ajtó közelébe, akár a nappaliba is. Ha a kifinomultabb, nyugodt ünnepi hangulatot szeretjük, akkor a rénszarvassal díszített párnák, norvég mintás takarók lesznek a kedvenceink. Télen a kényelem, egy babzsákban ülve, kávét szorongatva, pihe-puha takaróval beburkolózva az igazi. Ilyenkor elég, ha egy kényelmes párnával kitámasztjuk a hátunkat, egy maratoni filmet végig nézünk és nem gondolunk semmire….

A párnák a mindennapunk részei, amit mi magunk alakítunk, miért ne cserélhetnénk a huzatokat az évszakok, vagy a kedvünk szerint? A lényeg, hogy a lakás összhangban legyen velünk, és tükrözze a személyiségünket, így biztosan örömmel megyünk minden nap haza.

Ami a legfontosabb ha már semmi ajándék ötletünk sincs, akkor ajándékozzunk díszpárnát


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajándék Díszpárna Trend